За халатите - Халати

  • Мъжки халат
    Мъжки халат

За халатите

Дрехата, която всеки човек има в гардероба си и към която посяга почти всеки ден, е халатът.

Най-популярните халати са тези, които използваме след баня, когато тялото ни е мокро. Съвсем естествено е тези халати да са направени от абсорбиращи материи, които попиват бързо и осигуряват нежен допир. Фаворитът в това отношение са памукът и естествените влакна. Но самият факт, че халатът е направен от памук не е достатъчна гаранция за качеството и дългия му живот. Много важна е плътността на материята, защото от нея зависи комфортът ни след къпане. Дори един халат да е направен от 100% памук, ако неговата плътност е 300 г на кв. метър, това не е най-добрият избор. Оптимален вариант за качество е 450-500 г на кв. метър. Това е достатъчно плътен халат, които попива добре и ще ви служи дълго време. На пазара се предлагат и халати от изкуствени материи, чиито предимства се изчерпват с относително лесното им почистване и ниската им цена, които обаче са за сметка на качеството.

Халатите далеч не се използват само след баня. Още през ХVІІІ век, мъжете откриват удобството в това да наметнат халат над бельото си и да го ползват като домашно облекло.

Според това за какво искаме да ползваме халата, освен материята, можем да изберем дали да има качулка или не, каква дължина да бъде и др. Другото важно нещо е цветовата гама, която сама по себе си говори много за човека.

Въпреки че при халатите има различни размери, те не изискват прецизно съответсвие с точните размери и форми на тялото, както при другите видове облекло. Халатът е универсална и полезна дреха, която може да се ползва от всеки пол и възраст. Това го прави предпочитан и стилен подарък за различни хора почти при всеки повод.